Tein isukille syntymäpäivälahjaksi tällaisen suussasulavan ja kermaisen täytekakun. Kakku oli onnistunut jopa siskoni poikaystävän mielestä, joka normaalisti inhoaa täytekakkuja! Luulen, että kaakun salaisuus piilee superrasvaisessa, mutta superhyvässä mascarponejuustossa, jota laitoin muiden herkkujen ohella täytteeksi. Kannattaa kokeilla! (kakku on mukaelma Pirkan Paras Leivontakirjan "suklainen täytekakku" -ohjeesta)

977919.jpg

 Pohja:

4 kananmunaa, 1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

2-3 banaania

vadelmia

1 tlk Mascarponejuustoa

1/2 dl sokeria, 1-2 tl vaniljasokeria

n. 100 g suklaata (rouhittuna)

2 dl vispikermaa

Kuorrutus:

3-4 dl kuohukermaa

kaakaojauhetta, sokeria

Pinnalle:

esim. vadelmia, banaaniviipaleita, suklaalehtiä ja mintunlehtiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakaojauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne munavaahtoon. Kaada taikina irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen irrottamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta levyt esim. kaakaolla tai mehulla.

Lisää vatkatun mascarponejuuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri, rouhitut suklaapalat sekä lopuksi vaahdotettu kerma. Viipaloi kuoritut banaanit ja levitä kakun alemmalle levylle banaaninpaloja sekä puolet mascarponetäytteestä. Täytä toinen kerros samoin kuin alimmainen, mutta käytä banaanien sijaan vadelmia. Anna kakun maustua täyttämisen jälkeen viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla. Vatkaa kuorrutukseen tarvittava kerma vaahdoksi ja mausta kaakaojauheella. Levitä kermaa paksulti kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

977927.jpg