Olin toivonut siskoltani synttärilahjaksi sydämen muotoista kakkuvuokaa, ja senhän sitten sain! Sitä oli päästävä kokeilemaan ja koska suklaata teki mieli, niin tässä tulos. Suklaakakun ohje on alunperin Yhteishyvän Ruokamaailma -lehden sivuilta, mutta olen muuttanut sitä niin ronskilla kädellä, että samaa kakussa on oikeastaan enää nuo vaaleanpunaiset raidat ;)   ...Niin, siis oikeasti ne raidat olivat vaaleanpunaiset, kuva on vaan näköjään taas mitä on...

1081833.jpg

Näitä tarvitset:

Pohja: 125 g huoneenlämpöistä margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

noin 100 g sulatettua suklaata

1,5 dl kevytkermaa tai Flora Vanillaa

Täyte: noin 150 g vadelmia, ruokalusikallinen perunajauhoja, sopivasti sokeria

Kuorrutus: 3,5 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 rkl kaakaojauhetta, 4 rkl kylmää kahvia, 4 rkl sulatettua rasvaa

Koristeeksi vadelmia ja sitruunamelissan/mintun lehtiä sekä vaaleanpunaista sokerikuorrutetta.

Tee näin:

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja kerma/flora vanilla. Kaada taikinasta puolet vuokaan ja lisää väliin sokeroidut ja "perunajauhoitetut" vadelmat. Kaada loppuosa taikinasta vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia (vahdi!). Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuuasta irrottamista.

Valmista suklaakuorrute (lisää tomusokeriin kuivat aineet ja sen jälkeen rasva ja kahvi, sekoita tasaiseksi) ja levitä kakun päälle tasaisesti. Kannattaa olla suht ripeä sillä kuorrute kovettuu melko nopeasti, jonka jälkeen jäljestä tulee epätasainen (kuten minulle kävi..). Koristele.