Nyt tuli kyllä tehtyä hyvää ruokaa, vaikka itse sanonkin :) Ostin kaupasta marinoimattomia naudan paistisuikaleita ja marinoin ne itse jostain ruokalehdestä repäistyllä vanhalla ohjeella, jota hieman muokkasin. Sitten tein niille vielä kermakastikkeen ja muusia..hyvää oli.

1111214.jpg

Näitä tarvitset (2-3 hengelle):

400 g naudan paistisuikaleita

Marinadi lihalle: 3-4 rkl soijaa, pieni loraus chilikastiketta, 2 rkl öljyä, 1 valkosipulinkynsi, ripaus cajunmaustetta ja mustapippuria

Kermakastike:

2 dl ruokakermaa

pari nokaretta Creme Bonjour Pippurimix -tuorejuustoa

puolikas punainen paprika

ripaus mustapippuria, suolaa, rosepippureita

1 tl perunajauhoja

Perunamuusi: Perunamuusi on siitä kiva tehdä, että aineksia voi heittää sekaan ihan silmämääräisesti, toisin sanoen sen verran kuin miten itse tykkää muusinsa syödä. Niin olen myös minä tehnyt, enkä siis sen takia osaa ihan tarkkoja ainesmääriä sanoa, vaan lähinnä vaan arviot niistä:

n. 8 keskikokoista perunaa

n. 100 g margariinia/voita

n. 2 dl maitoa

mausteiksi suolaa sekä ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää

Annoksen "koristeluun" käytin persiljaa ja rosepippureita.

Tee näin:

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita lihat marinadiin ja anna maustua kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan ennen käyttöä. Kun lihat ovat maustuneet tarpeeksi, kuori perunat ja  laita ne kiehumaan. Ruskista lihat pannulla paprikanpalojen kanssa ja sekoita joukkoon kastikkeen ainekset, perunajauho viimeisenä. Anna hautua kannen alla.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja muussaa perunat "perunanmuussaajalla" (heh, en nyt tähän hätään muista sen oikeaa sanaa). Lisää joukkoon rasvaa ja maitoa vuorotellen. Sekoita aina lisäysten välissä, jotta näet paljon vielä niitä tarvitset (nuo ohjeen määrät olivat siis ihan arvioita, itse huomaat tehdessäsi parhaiten paljon rasvaa ja maitoa vielä tarvitsee). Lopuksi mausta perunamuusi. Tarjoile ruoka salaatin kera (itse sen unohdin tehdä;).

1111178.jpg