Tänään on tehnyt koko päivän mieli omenapiirakkaa, mutten ole tenttiinluvulta ehtinyt tehdä asialle mitään. Lopulta kiusaus oli kuitenkin liian suuri ja heitin tenttikirjat nurkkaan...Kaapista löytyi sopivasti purkillinen flora vanillaa, omenamarmeladin jämät ja 3 omenaa, niistä siis piirakkaa :)

  1099386.jpg             1101891.jpg

Ärsyttää kun alan aina iltaisin leipomaan..Valokuviin on nimittäin ihan turha yrittää saada oikeita värejä lampun valossa..;)

Näitä tarvitset:

Pohja:

150 g margariinia

vajaa 2 dl sokeria

3 munaa

noin 4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

3 keskikokoista omenaa

paistonkestävää omenamarmeladia

1/2 purkkia flora vanillaa

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

ruokalusikallinen perunajauhoja

sokeria (fariinisokerikin käy), kanelia, kardemummaa

Tee näin:

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen munien kanssa.Voitele ja korppujauhota vuoka ja levitä taikina vuokaan (kannattaa levittää takinaa aika ohuelti esimerkiksi reunoille, sillä se todellakin paisuu uunissa aika paljon). Levitä pohjalle kerros omenamarmeladia. Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne marmeladin päälle. Ripottele omenien päälle sokeria, kanelia ja kardemummaa. Sekoita flora vanillaan 1 kananmuna, vaniljasokeri ja ruokalusikallinen perunajauhoja. Kaada omenoiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera (esim. flora vanilla -purkillisesta ylijääneen osan kanssa).