Alkoi tehdä mieli jotain suolaista piirakkaa ja mielessä on jo pitempään pyörinyt ajatus lohipiirakasta. Tarkoituksenani oli alunperin käyttää kylmäsavulohta, koska poikakaverini siitä niin tykkää, mutta jostain syystä muutin mieleni viime hetkellä ja ostin lämminsavustettua lohta sekä katkarapuja. Yhdistelmä oli kuitenkin todella hyvä! Suosittelen kokeilemaan :)

1207116.jpg

Näitä tarvitset:

Pohja (24 cm vuokaan):

100 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 dl vettä

 

Täyte:

noin 150 g lämminsavustettuja lohikuutioita

noin 100 g katkarapuja

1 rkl sitruunan mehua

puoli purkkia smetanaa

nokare mätitahnaa

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

tilliä, persiljaa, suolaa,

sitruunapippuria, mustapippuria

Tee näin:

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita pehmeään margariiniin vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä vesi. Sekoita taikinasta tasainen massa ja levitä se voidellun sekä korppujauhotetun vuoan pohjalle. Aloita täytteen valmistus puolittamalla lohikuutiot sekä sekoittamalla joukkoon katkaravut sekä sitruunan mehu. Sekoita joukkoon myös ripaus suolaa, sitruuna- ja mustapippuria sekä tilliä ja persiljaa. Lisää vielä smetana sekä ruokakerma ja lopuksi kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Mikäli piirakka ruskistuu paiston aikana liikaa päältä, laita levinpaperi päälle estämään ruskistumista.  

1207181.jpg