Otin hieman varaslähtöä ystävänpäivän viettoon ja tein kokeiluerän tällaisia leivoksia, joihin sain idean jokunen päivä sitten. Pääpiirteissään leivokset on tehty siten, että olen painanut sydämen muotoisella piparimuotilla kääretorttupohjasta irti sydämen muotoisia pieniä "levyjä", jotka olen sitten kasannut päällekkäin ja täyttänyt kuin minikokoisen täytekakun. Välissä on ihan vaan kermavaahtoa ja mansikkahilloa, päällä marsipaania :) Hyvää oli,  kannattaa kokeilla!

1234457.jpg

Näitä tarvitset:

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi ja koristeluun:

2 dl kermavaahtoa

mansikkahilloa

vaaleanpunaista ja valkoista marsipaania, punaista elintarvikeväriä

Tee näin:

Aloita tekemällä kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri keskenään ja lisää kuivat aineet. Levitä pellille ja paista 200 asteessa noin 10 min. Kun pohja on jäähtynyt, irrota  siitä piparimuotilla sydämen muotoisia kuvioita. Vatkaa kermavaahto. Levitä kermavaahtoa yhdelle sydämen puolikkaalle, lisää kerros mansikkahilloa sekä vielä kerros kermavaahtoa. Laita toinen sydämen puolikas päälle. Kasaa loput leivokset samaan malliin.

Levitä leivosten päälle kermavaahtoa, jotta marsipaani pysyy leivosten päällä paremmin (tähän sopisi myös käyttää voikreemiä, mutta koska minulla ei ollut aineksia siihen, käytin kermavaahtoa). Kauli vaaleanpunainen marsipaani sopivan suuruiseksi levyksi ja aseta leivoksen päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset pois. Tumman punaiset sydämet leivosten päällä olen tehnyt pienemmällä piparimuotilla ja maalannut elintarvikevärillä. Valkoisen sydämen leikkasin irti valkoisesta marsipaanista ihan vain vapaalla kädellä ja koristelin kimallejauheella. Koristeiden kiinnittämiseen voi käyttää pientä määrää vettä.

Harmittaa kun muistin kerrankin ottaa oikein "vaihekuvia", mutta nyt en saa niitä tänne kuitenkaan laitettua nettiongelmien vuoksi, höh. Onneksi ehdin kuitenkin edes tuon yhden kuvan lataamaan ennen kuin kone meni sekaisin..