Halusin kokeilla pitkästä aikaa hyydykekakun tekemistä. Pakkasessa lojui sopivasti pussillinen mustikoita, joita minä pahaa aavistamattomana ryhdyin käyttämään..Enpä tosiaan sitten arvannut, että totta kai ne mustikat tulevat päästämään ihan hirveästi väriä...mustikka oli siis värjännyt valkoisen "hyydykeosuuden" ihan epämääräisen tummanpuhuvaksi. Muuta pelastusta en keksinyt kuin hätäisesti pursotetut kermavaahdot, jonka takia kakku näyttääkin hieman täytekakulta:) Ohje tulee hieman myöhemmin.

1280018.jpg

 

1280022.jpg

Mustikkainen hyydykekakku:

Pohja:

noin 150 g keksejä (esim. Digestive)

150 g margariinia

noin 75 g sulatettua valkosuklaata

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g vaniljamaitorahkaa

2 dl vispikermaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

noin 2-3 rkl sitruunamehua, 5 liivatetta

Pinnalle:

mustikoita (mieluiten ei pakaste, tämä taitaakin siis olla kesäkakku..;)

loraus marjamehua + 2 1/2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

2,5 dl kuohukermaa

Murskaa keksit pieneksi jauheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele vuokaan keksimuruseos. Sulata valkosuklaa ja levitä keksipohjan päälle. Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuiaiset. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon keltuaiset, maitorahka ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita sulaneet liivatelehdet hieman jäähtyneenä täytteeseen. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot kevyesti nostellen täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, levitä sen päälle sokeroidut mustikat. Valmista hyytelöliemi pakkausken ohjeen mukaan ja kaada ohuena nauhana mustikoiden päälle. Laita torttu uudelleen hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vatkaa kuohukerma ja pursota tortun reunoille. Koristele.