Tämä oli oikea kovan onnen kakku! Kaikki mikä "pohja-täyte-koristelu -akselilla" pystyi menemään vikaan, meni vikaan. Lyhyesti tiivistettynä:

Pohja: juuttui silikoniseen "tarttumattomaan" vuokaan

Täyte: ensin liivatetta liian vähän, sitten hitusen liikaa

Marsipaani: juuttui kolme kertaa silikoniseen "tarttumattomaan" leivonta-alustaan (tomusokerin kerakin siis), repeytyi siirrettäessä ja vettyi säilytyksessä

Kermavaahto: loppui kesken varapurkista huolimatta

Leivinpaperi (suojasi tarjoiluastiaa koristelun ajan kakun alla): ei suostunut lähtemään kakun alta pois (vaikka aina ennen on lähtenyt ihan ilman taistelua)

Ja lopuksi, kuin pisteenä i:n päälle, huomasin kakkukuvun olevan hiukan liian pieni juuri liian myöhään, hehe ;)

 

1344097.jpg

Noh, marsipaaniruusut sentään onnistuivat mutkitta! Ja ihan hyvääkin kakku ilmeisesti oli. Kovin tarkkoja ohjeita en tälle kakulle käy kirjoittamaan, tässä tulevat kuitenkin tärkeimmät tiedot:

 Pohjana on tavallinen 3 munan kakkupohja (175 astetta, noin 20-30 minuuttia silikonivuoassa), täytteenä kermavaahdosta, maitorahkasta, sokerista, vadelmista ja liivatteista tehty täyte. Koristeena noin 80 g sinistä marsipaania kaulittuna ja leikattuna sydämen muotoon. Pursotukset kermavaahtoa, johon sekoitettuna vaniljakreemijauhetta (n. 1 rkl/2 dl). Ruusut marsipaania, osa terälehdistä on sitruunamelissan lehtiä.

1344111.jpg