Surffailin tänään aikani kuluksi muissa ruokablogeissa ja enkös sitten bongannutkin Kinuskissalta kivan näköisen mokkapalojen ohjeen. Pakko oli siis alkaa leipomaan. Itse olen näitä mokkaruutuja yleensä tehnyt hiukka erilaisella ohjeella, varsinkin päällisen suhteen, joten oli ihan kiva kokeilla uutta. Oikein hyviä näistä tuli, kiitokset siis Kinuskikissalle! Muuten tein alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta muutamaa kohtaa muutin (osa sokerista fariinisokeriksi, vehnäjauhojen määrä vähäisempi ja maidon suurempi kuin alkuperäisessä). Lisäksi en saanut kuorrutetta riittämään kuin puolikkaalle pellilliselle, joten suosittelen kuorrutteen määrän kaksinkertaistamista :)

1440945.jpg

Mokkaruudut

Pohja:

200 g margariinia

1 dl tavallista sokeria ja 0,5 dl fariinisokeria

2 munaa

2 dl maitoa

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

3- 3,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:

25 g margariinia

6 dl tomusokeria

6 rkl kahvia

3 rkl kaakaojauhetta

Aloita pohjan valmistus vaahdottamalla margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Aloita kuorrutteen valmistaminen sulattamalla 25 g margariinia kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon 6 rkl kahvia ja rkl kaakaojauhetta. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi 6 dl tomusokeria ja sekoita siten, ettei seokseen jää paakkuja (esim. vispilä sopii hyvin). Lisää lämpöä ja anna kuumeta kiehumispisteeseen (sekoittaen kevyesti). Kuorrute on valmista kun seos pulpahtaa pari kertaa. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa valmis pellillinen sopivan kokoisiksi paloiksi ja koristele.

1440949.jpg