Raparperipiirakat jatkuvat. Tällä kertaa kokeilin raparperikeikaustorttua, jossa raparperit laitetaan vuoan pohjalle. Maultaan torttu oli ihan ok, mutta jotenkin tuo fariinisokeri ei nyt tähän mielestäni oikein sopinut.. Vaniljakastikkeen kanssa piirakka kuin piirakka on kuitenkin aina aika hyvää. Ohje on Pirkan ruoka-lehtisestä nro 20 (15.5.2008).

1703211.jpg

Raparperikeikaustorttu

Vuoan pohjalle:

25 g margariinia

1 dl fariinisokeria

8 dl (n. 300 g) raparperia paloiteltuna

Taikina:

125 g margariinia

1 3/4 dl sokeria

2 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

Tarjoiluun:

vaniljakastiketta

Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan reunat kevyesti. Levitä vuoan pohjalle pehmeä marhariini ja fariinisokeri. Ripottele vuokaan raparperipalat. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään ja lisää sen jälkeen vaahtoon huoneelämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperien päälle vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat veitsellä ja kunoa tarjoiluvadille. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.