Suklaakuorrutteinen kakku
Pohja (24 cm:n vuokaan):
6 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja (mutta korvaa osa vehnäjauhoista 0,5 dl kaakaojauhetta)
korppujauhoja ja pieni nokare margariinia vuoan voiteluun
kostutukseen 1 dl maitoa + 2 tl vaniljajauhetta
Täyte:
1 prk Mascarponea
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
200-300 g vadelmia (käytin tuoreita)
Päällinen:
3 dl tomusokeria
4 rkl sulatettua voita
3 rkl kylmää kahvia
vajaa 2 rkl kaakaojauhetta
Reunoille ja kuorrutteen päälle:
3 prk (a 2,5 dl) mansikkakermavaahtoa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
sokerihelmiä
Kun pohja on jäähtynyt, irrota se varovasti vuoasta ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta osat vaniljamaidolla. Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää joukkoon vaahdotettu kuohukerma sekä vadelmat. Levitä täytettä kummankin osan väliin ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi toisen täytekerroksen päälle.
Valmista päällinen sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja lisäämällä niihin sulatettu (mutta jo hieman jäähtynyt voi) ja kylmä kahvi. Levitä päällinen saman tien kakun päälle ja anna kovettua. Tee vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella haluamiasi kuvioita kovettuneen kuorrutteen päälle ja lisää sokerihelmet. Vaahdota mansikkakerma ja pursota reunoille.
Kommentit