Tämän kakun tein kesätyöpaikkaani viemisiksi viimeisenä työpäivänäni. Täytyy kyllä sanoa, että ulkoiselta habitukseltaan kakku ei ollut mikään kaunotar, mutta maku oli onneksi kohdallaan :)

1882729.jpg

Suklaakuorrutteinen kakku

Pohja (24 cm:n vuokaan):
6 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja (mutta korvaa osa vehnäjauhoista 0,5 dl kaakaojauhetta)

korppujauhoja ja pieni nokare margariinia vuoan voiteluun
kostutukseen 1 dl maitoa + 2 tl vaniljajauhetta

Täyte:
1 prk Mascarponea
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
200-300 g vadelmia (käytin tuoreita)

Päällinen:
3 dl tomusokeria
4 rkl sulatettua voita
3 rkl kylmää kahvia
vajaa 2 rkl kaakaojauhetta

Reunoille ja kuorrutteen päälle:
3 prk (a 2,5 dl) mansikkakermavaahtoa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
sokerihelmiä

Korppujauhota ja voitele irtopohjavuoka. Riko isoon juomalasiin kuusi kananmunaa. Lisää samanlaiseen lasiin samanverran sokeria. Kaada munat ja sokeri astiaan ja vaahdota. Mittaa lasiin vielä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi ne varovasti sekoittaen taikinan joukkoon. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Kun pohja on jäähtynyt, irrota se varovasti vuoasta ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta osat vaniljamaidolla. Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää joukkoon vaahdotettu kuohukerma sekä vadelmat. Levitä täytettä kummankin osan väliin ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi toisen täytekerroksen päälle.

Valmista päällinen sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja lisäämällä niihin sulatettu (mutta jo hieman jäähtynyt voi) ja kylmä kahvi. Levitä päällinen saman tien kakun päälle ja anna kovettua. Tee vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella haluamiasi kuvioita kovettuneen kuorrutteen päälle ja lisää sokerihelmet. Vaahdota mansikkakerma ja pursota reunoille.