Nam nam. Tulipas tehtyä hyvää omenapiirakkaa kaverin pihalta poimituista omenoista. Ensin ajattelin tehdä tortun ihan vaan Seuran ruokakirjasesta löytämäni ohjeen mukaan, mutta pohjan ohjetta noudatettuani orjallisesti, variaationhalu iski jälleen. Täyte on siis omani (vaikka kyllähän tällaista samanlaista täytettä on varmaan  joku muukin joskus tehnyt ;).

1882840.jpg

Tosi Hyvä Omenatorttu

Pohja (29 cm:n vuokaan):
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5-6 omenaa
paistonkestävää omenamarmeladia
n. 0,75 dl vaniljakreemijauhetta + 2 dl vettä
sokeria
kanelia

voiteluun 1 muna

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota noin puolet taikinasta ja levitä se voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omenamarmeladia pohjan päälle. Asettele viipaloidut omenanpalat vuokaan ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla sauvasekoittimella kreemi ja vesi. Levitä kreemi omenoiden päälle. Ota loppuosa taikinasta ja taputtele siitä hyvin jauhoitetulla alustalla vuoan kokoinen pyöreä levy. Nosta levy kanneksi piirakan päälle ja sulje saumta hyvin. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuuttia.