Pitkästä aikaa taas päivityksiä! Tarvitseeko edes sanoa, että kiirettä on pitänyt...(no näköjään tarvitsee). Ajattelin näin pääsiäispyhinä pitää hieman lomaa opintotehtävistä ja pyöräyttää sen kunniaksi erään tortun, jonka tekemistä olen suunnitellut jo pitkään. Ollaan tänään menossa vanhemmilleni syömään, joten taidanpa viedä tämän sinne tuliaisina :)

Tässä siis ohje marengilla kuorrutetulle omppu/raparperitortulle, joka on mukaelma Pirkan ruokalehtisen (36-37/07) omena-kanelitortun reseptistä. Käyttämäni omenat ja raparperit ovat pakkastuotteita (kiitos avomieheni siskolle!), mutta tuoreetkin käy just the same :)

1239520797_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omppu-raparperitorttu

Pohja:

3 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)

1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

1 kananmuna

Täyte:

2 omenaa

n. 200 g raparperia

1/2 dl sokeria

Pinnalle:

1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl omenamehua

1 kananmuna

sokeria (oman maun mukaan)

1 tl vaniljasokeria

Marenki: 3 valkuaista ja 1 dl sokeria

Voitele ja jauhota vuoka. Leikkaa omenat lohkoiksi ja pilko raparperit. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille. Laita omenat ja raparperit kulhoon ja sekoita niihin sokeri, minkä jälkeen levitä täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Sekoita tuorejuusto, mehu, muna ja sokerit keskenään sekä kaada seos vuokaan. Esipaista torttua uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Sillä välin kun torttu on uunissa, valmista marenki erottamalla valkuaiset keltuaisista ja vatkaamalla niitä sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten. Kun torttu on esipaistunut, ota se uunista ja levitä päälle marenki. Paista piirakkaa tämän jälkeen vielä noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut hieman väriä ja pohja on kypsä.

Enjoy.

1239520923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e