Tämän tekeminen vaatii jo himpun verran enemmän aikaa, mutta lopputulos onkin sitten mainio. Ruuasta riittää hyvin seuraavaankin päivään..

                   979293.jpg   979347.jpg

Ainekset:                                                    

n. 8 keskikokoista perunaa                      suikaloituja pakastevihanneksia   

400 g jauhelihaa                                      1 kananmuna

paprikaa                                                  1 valkosipulinkynsi

2 tomaattia                                              1 prk ruokakermaa

300-400 g juustoraastetta

Mausteet jauhelihan maustamiseen: esim. paprikajauhe, häränlihafondi, mustapippuri, suola, ripaus cajunmaustetta, sekä muutama ruokalusikallinen ketsuppia/tomaattipyrettä

Aloita ruuan valmistus kuorimalla ja pilkkomalla perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon puolet kermasta ja juustoraasteesta sekä murskattu valkosipulinkynsi. Mausta perunaseos vielä esimerkiksi mustapippurilla ja tuoreella basilikalla. Levitä puolet perunaseoksesta vuoan pohjalle.

Kuullota paloitellut paprikapalat pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se kevyesti, sekä mausta. Levitä jauheliha tasaisesti vuokaan perunoiden päälle. Lisää myös kohmeiset pakastevihannekset sekä ripoitellen juustoraastetta. Levitä päälle vielä loput perunaseoksesta, sekä viipaloidut tomaatit. Ripottele koko komeuden niskaan vielä hieman mustapippuria sekä esim. basilikaa/oreganoa. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Sillä välin kun vuoka on uunissa, sekoita loput juustoraasteesta, kananmunista sekä kermasta yhteen. Kun 20 minuuttia on kulunut, ota vuoka uunista ja levitä päälimmäiseksi juustoraasteseos. Laita vuoka uuniin vielä puoleksi tunniksi, jonka jälkeen..Bon appetit.

Vinkki: Mikäli haluat perunaviipaleista hieman paksumpia, kannattaa perunoita esikeittää jonkin aikaa. Muuten ne eivät ehdi kypsyä uunissa..