Vihdoinkin oli edes hetki ylimääräistä aikaa ja päätin heti käyttää sen ruuanlaittoon..:) Tein lempparipastaani, joka on nopea tehdä, mutta maku silti uskomattoman hyvä. Saas nähdä ehtisinkö illalla tenttiin lukemisen jälkeen leipomaan vielä pipareita...:)

1012789.jpg

(Siis jotenkin nämä ottamani kuvat on aina aika kaameita...;) Mutta maku on hyvä:)

Näitä tarvitset (2-3 hengelle):

n. 100-150 g pekonia (valmiiksi paloiteltu vie vähemmän aikaa ja hermoja)

suurin piirtein saman verran kinkkusuikaleita

puolikas punainen paprika

2,5 dl ruokakermaa

muutama ruokalusikallinen Creme Bonjour ruohosipulia

pastaa

Mausteet:

mustapippuri, suola, basilika, ruokalusikallinen lihafondia (tai esim. puolikas lihaliemikuutiokin käy), loraus soijaa

suurustamiseen ruokalusikallinen perunajauhoa

Tee näin:

Aloita pilkkomalla paprika paloiksi (sekä pekoni, mikäli päätit käyttää pekoniviipaleita) ja laittamalla pasta kiehumaan. Kuullota paprikan paloja hetki pannulla ja lisää sen jälkeen pekoni. Anna ruskistua hetki, jonka jälkeen lisää myös kinkku. Sekoittele ja anna ainesten ruskistua pannulla jonkin aikaa ennen kerman lisäämistä. Kun olet lisännyt kerman, ripottele sekaan myös mausteet sekä creme bonjour. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi vielä esim. siivilän läpi perunajauho. Anna hautua kannen alla hetken verran ennen tarjoilua pastan kanssa.