1017152.jpg

Ajattelin, että vieraille saattaisi maistua tällainen tekemäni hyydykekakku ja marjamelba. Ilokseni sain huomata olleeni oikeassa :)

 

Näitä tarvitset (22 cm irtopohjavuokaan):

Pohja

200 g keksejä (esim. digestive)

75 g margariinia

n. 100 g sulatettua suklaata (valko- tai tummaasuklaata)

Täyte

8 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk (250 g) vaniljan makuista maitorahkaa

1 dl sokeria (vaihtelun vuoksi kannattaa joskus kokeilla fariinisokeria, antaa kivan maun!)

2 dl kuohukermaa

2 tl kaakaojauhetta (huomasin, että kakusta tulee kylläkin melkein parempaa ilman kaakaojauhetta. Jos päätät olla käyttämättä kaakaojauhetta, käytä pohjalle levitettävänä suklaana valkosuklaata ja kaakaon tilalla 3 rkl sitruunamehua)

Reunoille ja koristeluun

mansikoita, vadelmia, mintunlehtiä, kaakaojauhetta

Marjamelba (Mukaelma Marien vadelmakastikkeesta)

n. 100 g vadelmia ja 100 g mansikoita (pakasteet käy mainosti)

vajaa desi tomusokeria

1/2 dl vaahterasiirappia

loraus sitruunamehua

Tee näin:

Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla (kannattaa leikata paperi kahtia, jotta poistaminen sujuu helpommin). Murenna keksit pieniksi ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Sulata suklaa (normaalisti käyttäisin valkoista suklaata, mutta koska tällä kertaa tarvitsin vähälaktoosisen vaihtoehdon, käytin tummaa suklaata. Tietysti kaikki muutkin ainekset tulee tällöin olla vähälaktoosisia.) ja levitä ohueksi kerrokseksi pohjan päälle. Suklaa kiinnittää pohjaa ja estää sitä murtumasta käsiin. Laita vuokaan reunoille halkaistuja mansikanpaloja nojaamaan vuuan reunaa vasten. Lopputulos on luultavasti kauniimpi, mikäli laitat mansikanpalat "sisäpuoli" vuuan reunaa vasten, mutta siten ne myös varmaankin nahistuvat helpommin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla ja kaakojauheella ja vaahdota kerma. Kiehauta n. 1/2 dl kuumaa kaakaota ja liota siihen puristetut liivatteet (tai, mikäli olet tekemässä kaakaotonta versiota, liota liivatteet esim. marjamehuun). Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen, lisää perään myös vaahdotettu kerma. Lusikoi koko komeus pohjan päälle ja pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla (jos käytät pakastemarjoja, koristele vasta juuri ennen tarjoilua).

Sekoita vadelmat, mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa soseeksi. Voit lisätä halutessasi lorauksen vettä, mikäli kastike on todella paksua (kastike muuttuu kyllä juoksevammaksi kunhan marjat ehtivät sulaa).

  1017287.jpg          1017199.jpg