Itselläni oli synttärit lauantaina, joten sitä varten täytyi tehdä tarjottavaa. Halusin kokeilla makeitten muffinssien sijaan kerrankin suolaisia ja tällaisia niistä sitten tuli. Olivat ihan hyviä, mutta tomaattia olisi saanut olla ehkä enemmänkin, muffinit jäivät nimittäin kaipaamaan ehkä vähän kosteutta...Tällaisia suolaisia muffinsseja olen nähnyt muissakin blogeissa, mutta alhaalla ohje niin kuin itse ne tein.

1067845.jpg

Näitä tarvitset (10-15 kappaletta):

3 munaa

1/2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

sopivasti suolaa ja mustapippuria, basilikaa

1 dl / n. 100 g sulatettua rasvaa

1 - 1,5 dl ruokakermaa

Lisäksi: fetaa, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia (tai tuoretta tomaattia/paprikaa tms.), pari nokaretta punaista/vihreää pestoa

Tee näin:

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja pesto keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen rasvan ja ruokakerman kanssa. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina vuokiin. Laita vuokiin taikinan sekaan muutama pala fetaa, pari puolitettua oliivia ja nokarellinen paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja (tai mikäli käytät tuoretta tomaattia/paprikaa, kuullota niitä hetki ensin pannulla ja lisää takinaan vasta sitten). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min.