Olen jo pitkään halunnut tehdä tällaisia ihania jouluisia omena-kanelimuffinsseja ja nyt sain siihen hyvän tilaisuuden. Näitä lähtee huomenna mukaan isänpäivän viemisiksi niin omille kuin poikaystävänikin vanhemmille. Sisällä vaaleammissa omena-kanelimuffinsseissa on omenamarmeladia sekä vaahterasiirapilla kuorrutettuja omenan paloja. Suklaisissa versioissa on joko vaaleaa suklaata tai sitten Fazerin sinistä. NAM :) 

1050753.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Näitä tarvitset suklaamuffinsseihin:

2 munaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl flora vanilla (taikinasta tuli itsellenäni suht paksua, kannattaa ehkä kokeilla laittaa flora vanillaa esim. 1,5 dl)

1 dl / 100g juoksevaa margariinia

Koristeluun: 1,5 dl tomusokeria  3 tl vettä, valkosuklaa ja suklaarouhetta, 0,5-1 dl sulatettua maitosuklaata

Lisäksi: osaan muffinsseja sisälle Fazerin sinistä suklaata (1 pala yhteen muffinssiin) sekä osaan valkosuklaata

Näitä tarvitset omena-kaneli -muffinsseihin:

Taikinaa varten muuten samat ainekset kuin ylhäällä, mutta jätä kaakaojauhe pois ja laita tilalle

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

Koristeluun: 3 dl tomusokeria + 6 tl vettä + ripaus kardemummaa, kanelia

Lisäksi: muffinssien sisältöä varten tarvitset paistonkestävää omenamarmeladia, 1 omena,  loraus vaahterasiirappia

Tee näin:

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen flora vanillan ja sulan margariinin kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paina jokaisen muffinssin keskelle suklaapala (itse laitoin puoleen muffinsseista valkosuklaata ja toiseen puoleen fazerin sinistä).

Jos teet omena-kaneli -muffinsseja, niin pilko omena pieniksi paloiksi ja paista hetki pannulla vaahterasiirapin kanssa. Laita muffinssivuokiin taikinaa puolet siitä määrästä mitä laittaisit, jos tarkoituksenasi olisi tehdä täytteettömiä muffinsseja. Kun olet jakanut taikinan vuokiin, laita perään nokare omenamarmeladia sekä pieni määrä paistettuja omenanpaloja. Tämän jälkeen peitä täyte taikinalla siten, että täyte jää muffinssin keskelle. Paista 200º ja 15 minuuttia.

Valkosuklaa- ja omenamuffinssit koristelin tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla (lisää tomusokeriin vesi ja sekoita tasaiseksi, omenamuffinsseihin laitoin tomusokerin lisäksi myös ripauksen kardemummaa), jonka päälle ripottelin joko rouhittua valkosuklaata tai sitten kanelia, riippuen siitä kumpia muffinsseja olin tekemässä. Suklaamuffinsseihin laitoin koristeeksi sulatettua Fazerin sinistä ja päälle rouhittua suklaata.