Tarkoitus oli tehdä jotain kakkua jo viime viikonloppuna isänpäiväksi, mutta silloin oli hiukka liikaa epäonnea kakun suhteen matkassa ja tarkoitus jäi haaveeksi...:) Tällä kertaa kakun tekeminen kuitenkin onnistui makua myöten, vaikka hirveässä kiireessä sitä teinkin. Välissä on valkosuklaakermavaahtoa ja mansikoita ja toisessa välissä muuten sama juttu, mutta vadelmilla. Päällinen on suklaakuorrutetta.

1067864.jpg

1069982.jpg

Näitä tarvitset:

Pohja: 6 kananmunaa, saman verran sokeria ja jauhoja. Valmiin pohjat osat kostutin vaniljamaidolla.

Täyte 1: 2,5 dl kuohukermaa, 1/2 purkkia vaniljamaitorahkaa, n. 30 g sulatettua valkosuklaata, 0,5 dl fariinisokeria, 4 liivatetta (+ ruokalusikallinen vettä liivatteelle), n. 200 g vadelmia

Täyte 2: muuten samat aineet kuin ensimmäisessä täytteessä, mutta vadelmien tilalla käytä mansikoita

Suklaapäällinen: 1,75 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl kaakaojauhetta, 2 rkl sulatettua voita, 2 rkl kylmää kahvia (vaaleat raidat ovat tomusokerin ja veden yhdistelmää sopivassa suhteessa)

Koristeluun: 4 dl kuohukermaa, tuoreita mansikoita (hieman sulatettua valkosuklaata mansikoiden dippausta varten), sitruunamelissan lehtiä, helmiäiskuulia

Tee näin:

Valmista pohja vaahdottamalla sokeri ja kananmunat ja lisää jauhot vaahtoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-60 minuuttia (en muistanut katsoa tarkkaa aikaa, kannattaa siis vahtia paistostasi). Anna valmiin pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuuasta, minkä jälkeen leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta osat vaniljamaidolla. Vuoraa käyttämäsi kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita kakun pohjalevy takaisin vuokaan.

Kummankin täytteen valmistus sujuu samalla periaatteella: laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kuohukerma, sekoita siihen vaniljamaitorahka sekä sula (mutta hivenen jäähtynyt) valkosuklaa ja fariinisokeri. Purista liivatteet ja sekoita ne ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Lisää kuohukermaseoksen joukkoon vadelmat/mansikat (tai voit myös laittaa marjat ensin kakkulevylle ja kaataa vasta sitten päälle täytteen) sekä ohuena nauhana hieman jäähtynyt liivateseos. Levitä ensimmäinen täyte vuuassa olevan pohjan päälle ja laita täytteen päälle toinen kakkulevy. Levitä toinen täyte toisen levyn päälle ja kolmas levy tämän täytteen päälle sekä laita hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

Kun kerrokset ovat hyytyneet, valmista suklaapäällinen lisäämällä tomusokeriin vaniljasokeri, kaakaojauhe, sulatettu (hieman jäähtynyt) rasva ja kylmä kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä kaun päälle. Vaahdota koristeluun tarkoitettu kerma ja pursota sekä koristele kakku haluamallasi tavalla.