Tämän ohjeen alkuperäinen versio löytyy Pirkan parhaasta leivontakirjasta (2002) nimellä Fetajuustoleipä. Ohjetta muutin nimenomaan täytteen osalta. Oman versioni sisään tuli siis mozzarellaa, rucolaa, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia, nam.
Näitä tarvitset:
Taikina:
1 ps (11g) kuivahiivaa, 2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa, 1 tl sokeria
noin 6 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl siivilöityä öljymarinadia (alkuperäisessä ohjeessa käskettin käyttämään fetajuuston marinadia, mutta koska en käyttänyt fetaa, tein marinadin itse)
Öljymarinadi: 0,75 dl rypsiöljyä, puolikas murskattu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa & sokeria, musta- & rosepippuria (rouheena), ripaus pilkottua rucolaa, ripaus paprikamaustetta
Täyte:
noin 100 g mozzarellaa
pieni kourallinen mustia viipaloituja oliiveja & suunnilleen saman verran pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta rucolaa pilkottuna
Pinnalle: öljymarinadivoitelu, hienonnettua merisuolaa
Tee näin:
Sekoita kuivahiivaan suola ja sokeri. Kaada päälle lämmin vesi ja sekoita sen verran, että hiiva liukenee. Lisää öljymarinadi ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi palloksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Pilko sillä välin täytteeseen tarvittavat ainekset (oliivit, aurinkokuivattutomaatti, mozzarella ja rucola). Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpaperille ja taputtele siitä käsin suurin piirtein pellin kokoinen (vähän pienempi) levy. Voitele levy kevyesti öljymarinadilla ja ripottele päälle täytteen ainekset. Kääri levy rullalle ja käännä renkaan muotoon. Vedä leivinpaperi pellille ja anna jälleen kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele kohonnut leipä öljymarinadilla ja ripottele pinnalle hienonnettua merisuolaa. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia (paistoaika voi vaihdella).
Kommentit