Niin kuin otsikkokin sen jo sanoo, alla oleva kakku on tosiaan ensimmäinen laatuaan marsipaanimuodossa! Sain uskallusta kokeilla marsipaanikakun tekemistä seikkailtuani useissa blogeissa ihastelemassa muiden aikaansaannoksia. Tämä on myös siinä mielessä erityinen kakku, että onnistuin niin sanotusti lyömään kolme kärpästä yhdellä kakulla, sillä tämä kakku juhlistaa ensinnäkin sitä, että blogini kävijämäärä ylitti kolmentuhannen rajan muutamia päiviä sitten, kiitoksia kauheasti kaikille kävijöille!! Toiseksi, siskon poikakaverilla oli synttärit, joten samalla saatiin kahvipöytään kakku, ja kolmanneksi, kakku on tosiaankin ensimmäinen marsipaanikakkuni, joten onhan sitäkin nyt syytä juhlia...;)

Välistä löytyy mascarpone-suklaarouhe -vaahtoa sekä mansikoita. Päällä kimallepulveria ja aikaisemmin tekemäni kukkaset (HerkkuHovin ohjeella). Kakun päällä menevät vihreät koukerot on tehty Kinuskikissan ohjetta mukaillen.  Kakun resepti tulee hieman myöhemmin, koska nyt on kyllä ruvettava vielä lukemaan tenttiin...blaah :(

1189702.jpg

1189708.jpg

1189739.jpg

Heh, tuo kakun leikkaaminen ei onnistunut järin siististi...;)

No niin, nyt sain vihdoin tämän reseptinkin tänne. Kakku on muuten gluteeniton, mutta helposti siitä saa tavallisenkin kakun käyttämällä gluteenittomien jauhojen sijaan vehnäjauhoja.

Näitä tarvitset:

Pohja (22 cm vuokaan, ohje on muokattu Pirkan parhaasta leivontakirjasta):

100g margariinia

2 kananmunaa

1 dl tavallista sokeria ja 1 dl fariinisokeria

1 prk (200 g) vaniljan makuista maitorahkaa

noin 3 dl gluteenittomia jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 maustemitta suolaa

Kakun kostutukseen: 1/2 dl maitoa, 1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1/2 tlk Mascarponejuustoa

vajaa 1/2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, ripaus kardemummaa, 1 tl kanelia

50 g pähkinäsuklaata (tavallinenkin suklaa käy mainiosti) rouhittuna

1 dl vispikermaa

1 rkl sitruunanmehua

mansikoita

Pinnalle:

Marsipaanin alle 2 dl kermavaahtoa (parempi vaihtoehto ilmeisesti olisi kuitenkin voikreemi)

Noin 200 g valkoista marsipaania ja noin 50 g vihreää, marsipaanikoristeita (esim. kukkasia) sekä sokerihelmikuulia

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (jos haluat korppujauhottaa, mutta tehdä silti kakusta gluteenittoman, voit korppujauhojen tilalla käyttää ihan vaan gluteenittomia jauhoja) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia (paistoaika voi vaihdella).

Halkaise leivinpaperi puoliksi ja aseta puolikkaat kakkuvadille (näin vältät sotkut tarjoiluvadilla) sekä kumoa jäähtynyt kakku vadille. Halkaise kakku kahteen osaan ja kostuta puolikkaat vaniljamaidolla. Valmista täyte sekoittamalla marcarpone, mausteet, vispattu kerma, rouhittu suklaa sekä sitruunanmehu keskenään. Levitä kakkupuolikkaalle halkaistuja mansikoita sekä päälle mascarponevaahto. Levitä vaahdon päälle vielä mansikoita. Nosta toinen kakun puolikas täytteen päälle ja levitä kakun pinnalle vispattu kermavaahto.

Kauli valkoisesta marsipaanista sopivan kokoinen ympyrä, asettele sille vihreästä marsipaanista pyörittelemäsi "narut" ja asettele ne haluamallasi tavalla valkoisen marsipaanin päälle. Kauli vihreät "narut" valkoiseen marsipaaniin kiinni. Nosta koko komeus kakun päälle ja tasoita sileäksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Koristele haluamallasi tavalla. (Tästä marsipaanin työstämisestä en laita kovinkaan tarkkoja ohjeita, koska olen ihan aloittelija vielä itsekin..Hyvät ohjeet marsipaanin tekemiseen löytyy mm. yllä mainitsemistani linkeistä.) Ennen tarjoilua, muista vielä vetää leivinpaperinpuolikkaat kakun alta pois.