Tarkoitus oli tänään tehdä pitsaa, mutta jotenkin sen unohdin ja muistin vasta paistaessani kanaa pannulla..;) Pitsa jäi siis toiseen kertaan, mutta eipä tässäkään ruoassa valittamista ollut, hyvää nimittäin oli. Suureksi hämmästyksekseni sain myös tuon riisin lautaselle tuollaisessa "kuppimuodossa"! Hämmästys se oli sen takia, etten ollut asiaa ennen kokeillut, saatikka tiennyt miten se käytännössä on tarkoitus toteuttaa..mutta eihän se sitten mitenkään hankalaa ollutkaan :) Riisit vain painetaan esimerkiksi jälkiruokamaljaan ja pyöräytetään lautaselle.

1236536.jpg

Kanaa ja riisiä kasviksilla (2-3 hengelle)

450 g marinoituja kanasuikaleita

pakastevihanneksia (puoli pussia)

pikkuporkkanoita

puoli purkkia smetanaa

loraus kanafondia ja soijaa

ripaus rose- ja mustapippuria

tuoretta persiljaa

puolikas kasvisliemikuutio

n. 2 dl riisiä

reilu teelusikallinen perunajauhoja (suurustamiseen)

Aloita laittamalla riisi ja pikkuporkkanat kiehumaan ja lisää riisin keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio. Ruskista kanoja hetki pannulla ja lisää sen jälkeen joukkoon jäiset vihannessuikaleet. Tämän jälkeen lisää myös soija, fondi sekä mausteet. Sekoita, ja lisää vielä smetana ja persilja. Anna hautua kannen alla riisin kypsymisen ajan. Mikäli kastike vaikuttaa siltä, että se kaipaa suurustamista, sekoita pieneen määrään kylmää vettä reilu teelusikallinen perunajauhoja ja lisää tämä seos kastikkeen joukkoon. Pikkuporkkanat voit tarjoilla muun annoksen ohessa.