Alkoi tehdä mieli jotain suolaista piirakkaa ja mielessä on jo pitempään pyörinyt ajatus lohipiirakasta. Tarkoituksenani oli alunperin käyttää kylmäsavulohta, koska poikakaverini siitä niin tykkää, mutta jostain syystä muutin mieleni viime hetkellä ja ostin lämminsavustettua lohta sekä katkarapuja. Yhdistelmä oli kuitenkin todella hyvä! Suosittelen kokeilemaan :)
Näitä tarvitset:
Pohja (24 cm vuokaan):
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 dl vettä
Täyte:
noin 150 g lämminsavustettuja lohikuutioita
noin 100 g katkarapuja
1 rkl sitruunan mehua
puoli purkkia smetanaa
nokare mätitahnaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
tilliä, persiljaa, suolaa,
sitruunapippuria, mustapippuria
Tee näin:
Aloita valmistamalla pohja. Sekoita pehmeään margariiniin vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä vesi. Sekoita taikinasta tasainen massa ja levitä se voidellun sekä korppujauhotetun vuoan pohjalle. Aloita täytteen valmistus puolittamalla lohikuutiot sekä sekoittamalla joukkoon katkaravut sekä sitruunan mehu. Sekoita joukkoon myös ripaus suolaa, sitruuna- ja mustapippuria sekä tilliä ja persiljaa. Lisää vielä smetana sekä ruokakerma ja lopuksi kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Mikäli piirakka ruskistuu paiston aikana liikaa päältä, laita levinpaperi päälle estämään ruskistumista.
Kommentit