Tällaisia suklaatäytteisiä voisarvia on mieleni tehnyt kokeilla jo pitkään. Satuin sitten löytämään hyvän kuuloisen "Cornettojen" ohjeen Me -lehden ruokakirjasta, jota päätin kokeilla. Täytteen kehittelin tosin itse. Voisarvien sisällä on Nutella-hasselpähkinätahnaa sekä flora vanillasta ja vaniljakreemijauheesta tekemääni "vaniljacremeä". Olisihan se kuitenkin pitänyt arvata, että suurin osa vaniljacremestä valui sarvista ulos paiston aikana...joten pääasiassa sisällä on siis vain Nutellaa. Tosin, oikein hyviltä ne maistuivat niinkin :)

1249567.jpg

Suklaatäytteiset Cornetot

2 1/2 dl maitoa

25 g hiivaa

1/2 tl suolaa

3/4 dl sokeria

n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

150 g voita

Täyte:

 1 prk Flora vanillaa

1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Nutella -hasselpähkinätahnaa

Pinnalle:

voiteluun 1 kananmuna, pinnalle tomusokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri sekä sekoita hyvin (anna aineiden liueta maitoon). Lisää puolet vehnäjauhoista siivilän läpi ja sekoita voimakkaasti. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten sekä loput jauhot. Anna taikinan levätä peitettynä 15-20 minuuttia.

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa puolikova voi esim. juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä puolet taikinalevystä. Käännä toinen puoli päälle ja kauli levy ohueksi. Käännä taikinalevy vielä kolminkerroin ja anna levätä 30 minuuttia (Valmista tällä välin vaniljacreme vaahdottamalla flora vanilla ja vaniljakreemijauho keskenään, mikäli cremeä haluat käyttää). Kun taikina on levännyt kauli se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, leikkaa levy kahteen osaan ja leikkaa osat kolmioiksi. Laita nokarellinen Nutella-tahnaa kolmioiden leveämpiin päihin ja kääri kolmiot sarven muotoon (lisää myös nokarellinen vaniljacremeä nutellan joukkoon halutessasi). Peitä ja kohota. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Siivilöi tomusokeria lämpimien cornettojen päälle.