Löysin äitini kätköistä tällaisen vanhan reseptin Annan silmät -kekseihin. Näistä tulikin yllättävän hyviä! Olen nimittäin joskus aikaisemmin tehnyt samantyylisellä taikinan reseptillä jotain muita keksejä, mutta ne eivät mielestäni kyllä mitenkään silloin "sykähdyttäneet". Senpä takia olinkin hieman ennakkoluuloinen aloittaessani, mutta onnekseni turhaan. Luulen, että taikinan makuun vaikuttivat erityisesti se, että käytin oikeaa voita sekä se, että korvasin alkuperäisessä ohjeessa olleen tavallisen sokerin osittain fariinisokerilla. Olivat helppoja tehdä, näitä ehtii tehdä siis kiireisempikin!

1294890.jpg

Annan silmät (20 kpl)

100 g voita

0,5 dl tavallista sokeria ja 0,5 dl fariinisokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

paistonkestävää vadelmamarmeladia

pieni määrä kylmää vettä

Sekoita pehmeään voihin sokerit ja vaahdota. Lisää seokseen yksi kananmuna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vähän kerrallaan. Tee taikinasta uunin pellille pieniä pallomaisia nokareita ja paina niihin kylmään veteen kastetulla teelusikalla hillolle sopiva kolo (huomasin, että jos kastat teelusikan veteen ennen käyttöä, taikina ei tartu lusikkaan kiinni). Taikinanokareiden ei tarvitse olla hirveän isoja sillä keksit leviävät uunissa, jonka takia jätä myös melko isot välit pellille. Laita vajaa teelusikallinen hilloa jokaiseen koloon ja paista keksejä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa noin 6-8 minuuttia.

1294929.jpg