Ensimmäinen autokakkuni :) Tällaista olen halunnut kokeilla jo pitkään! Avomiehellä oli eilen synttärit, joten väsäsin hänelle synttärilahjaksi autokakun. Kakun tekeminen ei ollut niin hankalaa kuin olin odottanut, mutta paljon aikaa vievempää! Kakku on tehty kääretorttulevyistä, välit täytetty vaniljarahka-kuohukerma-minttusuklaarouhesekoituksella sekä mansikalla/vadelmalla ja koristelu hoidettu marsipaanilla. Mistään en pitkienkään etsintöjen tuloksena löytänyt mustaa elintarvikeväriä, joten pyörät ja tuulilasinpyyhkijät oli tehtävä lakritsasta..harmi. Auton "konepellillä" olevat vihreät vauhtiraidat (kyllä, ne olivat oikeasti vihreät, vaikkakin kuvassa keltaiset;) olivat päivänsankarin toivomus. Laitan kakun teko-ohjeet myöhemmin, koska nyt on vielä väsättävä voileipäkakku..:) Ohjeita tämän kakun tekemiseksi metsästelin eri blogeista, mutta eniten tuli visiteerattua Marien sekä Kinuskikissan blogeissa.

1280015.jpg

Huom! Autokakun voi tehdä ainoastaan yhdestä kääretorttulevystä, jolloin kakkuun tulee katto mukaanluettuna yhteensä 2 täytettävää väliä. Jostain syystä unohdin tämän kuitenkin täysin täyttäessäni kakkua ja aloin ajatuksissani tekemään kakkua kolmella kerroksella..Ei auttanut muu kuin leipoa vielä puolikas satsi kääretorttulevyä --> kuvan kakussa on siis yhteensä kolme täytettävää väliä, vaikka ohje onkin ainoastaan kahdelle kerrokselle.

Autokakku:

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi esimerkiksi:

1 prk vaniljamaitorahkaa

2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

minttukrokanttisuklaata rouheena

vadelmamarmeladia/mansikoita tms.

Voikreemi (marsipaanin alle, jotta marsipaani pysyy kakun päällä hyvänä):

125 g suolatonta voita

1/2 tl vanilliinisokeria

noin puoli purkkia tomusokeria (250 g)

1 rkl maitoa

Koristeluun:

noin 1 1/2 pötköä sinistä marsipaania

valkoista (ikkunat, rekisterilaatta) ja vihreää marsipaania (vauhtiraidat)

keltaista elintarvikeväriä (auton valot ovat valkoista

marsipaania värjättynä keltaiseksi)

lakunauhaa (pyörät, tuulilasinpyyhkijät)

Aloita leipomalla pohja kääretorttutaikinasta (vatkaa munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Irrota jäähtynyt kääretorttulevy leivinpaperista ja leikkaa levystä kaksi isompaa palaa (auton runko) ja kaksi pienempää (auton katto). Mikäli kääretorttulevy ei meinaa irrota leivinpaparista siististi, kannattaa kokeilla seuraavaa äidiltäni kuulemaani kikkaa: käännä levy nurinpäin ja valele levyä pullasudilla leivinpaperin päältä kylmällä vedellä. Tämän jälkeen levy irtoaa paperista siististi.

Kostuta kakkulevyt esimerkiksi vaniljamaidolla ja levitä ensimmäisen levyn pinnalle vadelmamarmeladia, jonka päälle maitorahkasta, vaahdotetusta kuohukermasta, suklaarouheesta ja sokerista sekoittamaasi täytettä. Laita toinen isoista kakkulevyistä täytteen päälle. Tämän levyn päälle voit suoraan laittaa toisen pienemmistä kakkulevyistä, jonka voit täyttää samalla tavoin kuin ensimmäisenkin. Laita tämän jälkeen vielä viimeinen levy täytteen päälle, jonka jälkeen autokakku on täyttämisen osalta valmis.

Valmista voikreemi pehmentämällä voita ensin hiukan mikrossa. Lisää siihen tämän jälkeen vanilliinisokeri, jonka jälkeen pienissä erissä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, lisää maito ja sekoita edelleen. Mikäli kreemi ei meinaa levittyä helposti kakun pinnalle, voi sitä ennen levittämistä pehmentää hiukan mikrossa (Kinuskikissan vinkki). Ennen kuin levität voikreemin kakun pinnalle, kauli sininen marsipaani isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 25cm x  40cm (kannattaa levittää tomusokeria alustalle estämään kiinnitarttumisen). Kaulimisen jälkeen levitä voikreemiä kakun pinnalle ja nosta marsipaanilevy kakun päälle. Tasoita sileäksi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Koristele haluamallasi tavalla.

1280016.jpg

1280013.jpg