Perjantaina tuli kavereita käymään, joten intouduin tekemään hyydykekakkua. Tarkoitus oli tehdä kakun päällinen tuoreista mansikoista ja kiilteestä, mutta eikös kaikista kaupoista olleet tuoreet mansikat tietysti loppu...pöh. Ei auttanut muu kuin ostaa pakastemarjoja ja soseuttaa ne. Hyvän makuista kakku kuitenkin oli, mukavan kesäistä :) Ohje on alunperin Yhteishyvän Ruokamaailmalehdestä, mutta olen reseptiä sittemmin hiukan muunnellut.

1376102.jpg

Mansikkainen jogurttihyydykekakku

Pohja

200 g kaurakeksejä

75 g margariinia

2 tl sokeria

Täyte

2 prk mansikkakermavaahtoa (a 2 1/2 dl)

2 dl mansikkajogurttia

200 g vaniljan makuista tuorejuustontyyppistä kasvirasvalevitettä

1 dl sokeria

100 g pakastevadelmia

8 liivatelehteä

n. 1/2 dl marjamehua

Päälle

500 g pakastemansikoita ja 100 g pakastevadelmia (yhteensä soseutettuna pitäisi olla n. 4 dl)

6 liivatelehteä ja niille pieni määrä marjamehua

sokeria maun mukaan

tomusokeria

Murskaa keksit ja sekoita niihin sokeri sekä sulatettu rasva. Aseta halkaistu leivinpaperi (helpompi vetää pois alta, jos paperi on halkaistu) irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuokaan ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta 100 grammaa sokeroituja vadelmia ja lisää täytteeseen. Liuota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Kuumenna sillä välin noin 1/2 dl marjamehua mikrossa kiehuvaksi. Purista pehmenneistä lehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota kuuman marjamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki ennen kuin lisäät sen hyvin sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kun täyte on hiukan hyytynyt, voit valmistaa päällisen. Soseuta päälliseen tarvittavat marjat keskenään, sokeroi ja valmista päälliseen tarvittavat liivatelehdet samalla tavalla kuin edellä. Kun olet lisännyt liivatelehtiseoksen päällisen sekaan, kaada seos vuokaan täytteen päälle ja anna koko komeuden hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mieluiten seuraavaan päivään. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, poista leivinpaperi ja tomusokeroi pinta kevyesti (antaa pinnalle kiiltoa).