Tänään meillä vietettiin kihlajaisia, minun ja poikakaverini siis:) Sitä varten leivoin pienen täytekakun, joka ihme kyllä, kerrankin onnistui ihan ilman suurempia kommelluksia! Alan vissiinkin vihdoin oppia näitä leipomisen saloja...;) Kakusta tein gluteenittoman, mutta tavalliset vehnäjauhot käyvät tietysti myös ihan yhtä hyvin.

1400694.jpg

Mansikkatäytekakku

Pohja:

4 kananmunaa

saman verran sokeria (kuin mitä kananmunia on rikottuna lasiin)

saman verran vehnä-/gluteenittomia jauhoja (kuin mitä kananmunia on rikottuna lasiin, osan jauhoista voit korvata perunajauhoilla)

Täyte 1:

n. 2 dl pakastemansikoita

1 prk mansikkakuohukermaa

puoli purkkia, n. 125 g, maitorahkaa (tämän verran minulla sattui rahkaa olemaan jääkaapissa..)

2 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

5 liivatetta

pieni tilkka marjamehua (liivatteille)

Täyte 2:

2 banaania

1 prk Flora Vanilla

sokeria

3,5 liivatetta

pieni tilkka sitruunamehua (liivatteille)

Kostutukseen:

1 dl maitoa ja 2 tl vanilliinijauhetta

Päälle:

2 prk Flora Vispi

n. 0,5 dl vaniljakreemijauhetta

tuoreita mansikoita

2 dl marjamehua

1 dl hyytelösokeria

Valmista kakkupohja vaahdottamalla sokeri ja munat keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (jos teet gluteenittoman, käytä korppujauhojen sijaan glut.jauhoja) ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 30-40 minuuttia (riippuu uunista). Kun pohja on valmis ja jäähtynyt, irrota se varovasti vuoasta, leikkaa kolmeen osaan ja kostuta osat vaniljamaidolla.

Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla reunoja myöten ja laita pohjalle kakun päällisosa. Valmista ensimmäinen täyte vaahdottamalla mansikkakuohukerma ja sekoittamalla siihen maitorahka ja mansikat. Lisää myös sokeria makusi mukaan sekä 2 tl vanilliinijauhetta. Valmista liivatteet pakkauksen ohjeen mukaisesti ja lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hetki hyytyä jääkaapissa. Valmista sillä välin toinen täyte vaahdottamalla Flora vanilla ja pilkkomalla banaanit. Laita keskimmäinen kakkulevy ensimmäisen täytteen päälle vuokaan ja asettele sille viipaloidut banaanin palat. Ripottele banaanin palojen päälle sokeria. Valmista liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada liivateseos vaniljavaahdon joukkoon. Kaada vaniljavaahto banaanin palojen päälle ja anna hetki hyytyä. Laita tämän jälkeen viimeinen kakkulevy toisen täytteen päälle, vuoraa kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Poista hyytynyt kakku varovasti vuoasta. Viipaloi tuoreet mansikat ja asettele ne haluamallasi tavalla kakun päälle ja valmista hyytelösokeri kuumentamalla mehu kiehumispisteeseen ja lisäämällä siihen sekoittaen hyytelösokeri. Kiehauta seosta vielä uudelleen ja anna hetki jäähtyä ennen kuin  lusikoit hyytelösokerin mansikoiden päälle. Lisää kermaan vaniljakreemijauhe, vaahdota ja koristele.

1400695.jpg