Vihdoinkin löytyi aikaa jälleen leipomiselle! Kesätyöpaikkani ruokalassa myydään mitä ihanimpia makeita piirakoita, joiden perään aina kuolaan lounasaikaan, kun ruokaa pitäisi ostaa :) Päätinpä itsekin sitten tekaista samantyylisen piirakan, mutta täytyy myöntää, että hivenen erilainen tuli ulkonäöstä kuin mitä piti..;) Mutta hällä väliä kun hyvää kerta oli! Vinkkejä pohjan ja osittain täytteenkin osalta katsoin Marielta.

1584747.jpg


Kesäpiirakka

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl gluteenittomia jauhoja (tai 2,5 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinijauhetta

Täyte:
 1 prk Flora Vanillaa
1,5 dl soijamaitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2-3 rkl maizenaa
(myös perunajauhot käyvät, mutta niiden määrästä en ole varma)
tuoreita tai pakastemarjoja + sokeria (+ n. 1 rkl perunajauhoja, mikäli käytät pakastemarjoja)

Voitele ja korppujauhota vuoka. Valmista taikina sekoittamalla margariini ja sokeri hyvin keskenään. Lisää munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte. Laita Flora vanilla, keltuaiset, sokeri ja soijamaito kattilaan. Anna kuumentua kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi maizena. Täytteestä pitäisi tulla paksuhkoa, joten lisää tarvittaessa maizenan määrää, mikäli täyte meinaa jäädä liian löysäksi.

Kaada vaniljatäyte esipaistetun piirakan päälle. Sekoita keskenään sokeri, marjat (ja perunajauho) ja  levitä  täytteen päälle. Marjat kannattaa varmaankin levittää  reilusti koko piirakan leveydelle, jottei käy kuten minulla (marjat painuivat notkoksi  piirakan keskelle;). Paista piirakkaa vielä  noin  25-30 minuuttia 175 asteessa. Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kera.

1584701.jpg