Työkaveri tarjosi minulle raparperia, koska heiltä oli jäänyt ylimääräisiä. Otin ne tietenkin ilolla vastaan ja tein piirakkaa. Perinteinen uuninpellillinen raparperipiirakkaa ei houkuttanut, joten oli keksittävä jotain muuta. Pohjan ohjeen kaivoin jostain vanhasta reseptistä, ja sitä sitten hiukan muokkailin mieleisekseni. Samalla ajattelin myös kokeilla minkälaista cremeä syntyy vaniljakreemijauheesta, sehän olikin ihan hyvää! Sopi oikein mainiosti raparperien alle.

1643783.jpg

Raparperipiirakka

Pohja:

2 munaa

100 g tavallista sokeria

75 g fariinisokeria

1 dl maitoa

1 dl Flora Vanillaa

1 dl voisulaa

2 tl leivinjauhetta

4-5 dl vehnäjauhoja

Päälle:

3 dl kylmää vettä

1 dl vaniljakreemijauhetta

noin 200-300 g raparperia

Muruseos (myöskin piirakan päälle):

25 g margariinia

50 g sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija noin 27 cm). Paloittele raparperi noin sentin mittaisiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon maito, flora vanilla (ei tarvitse vispata) sekä voisula. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sihtaa munaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada vuokaan.

Valmista vaniljakreemi lisäämällä veden joukkoon jauhe. Sekoita vatkaimella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna kreemin hetken seistä. Levitä kreemi taikinan pinnalle siten, että reunoille jää reilun sentin mittaiset kreemittömät osuudet. Levitä raparperinpalat kreemin päälle. Valmista muruseos laittamalla voi, sokeri ja jauhot samaan astiaan ja nyppimällä ne murumaiseksi seokseksi. Ripottele raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia (riippuu uunista, joten muista vahtia!). Tarjoile jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kera.

 

1643784.jpg