Kunpa voisinkin ottaa täyden kunnian tästä reseptistä. Mutta kun en :) Olin nimittäin eräs ilta kaverillani pippaloissa, joita varten kaverini kämppis oli tehnyt aivan täydellisen suussasulavaa marenkiraparperipiirakkaa...*NAM* Se oli niiin hyvää, että päätin itsekin kokeilla. Piirakkaan oli  tarkoitus muistaakseni tulla jonkinlainen vaniljainen raparperitäyte, mutta koska minulla ei ollut raparperia, käytin mansikoita sekä vaniljacremeä.

1748574.jpg

Pohjana murotaikinapohja, välissä vaniljacremeä ja mansikoita sekä päällä vaahterasiirappinen marenkivaahto. Tarjoillaan ainoastaan herkkusuille :)

Marengin tekemisessä kokeilin uutta kikkaa, jonka avulla vaahdosta pitäisi tulla todella kuohkea. Keltuaiset ja sokeri pitää ensin lämmittää kattilassa ennen vaahdoksi vatkaamista.

Mansikkainen marenkikakku

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

Väliin:

vaniljacremeä (1 dl vaniljakreemijauhetta ja 3 dl vettä)

mansikoita

Päälle:

4 kpl valkuaisia

1,5 dl sokeria

vaahterasiirappia

Valmista ensin pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen ja sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 8-10 min. Valmista vaniljakreemi sekoittaen vatkaimella keskenään jauhe ja vesi. Levitä taikinan päälle kreemi sekä mansikat. Valmista marenkivaahto laittamalla valkuaiset ja sokeri kattilaan, lämmitä juuri ja juuri polttavaksi ja sekoittele samalla puukauhalla. Huomaa, että valkuaiset eivät saa päästä hyytymään, älä siis lämmitä liikaa (vaan ehkä mieluummin jopa liian vähän). Kaada seos kulhoon ja vatkaa viileäksi, kunnes vaahto on kovaa (kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahdon tulisi pysyä kulhossa). Lisää joukkoon myös tilkka vaahterasiirappia. Sekoita kevyesti (vaahtoon saa jäädä siirappiraidat). Levitä marenki täytteen päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes marengin väri on kauniin vaaleanruskea.

1748585.jpg