Näitä on näkynyt vähän jokaisessa ruokalehtisessä ja blogissa, joten oli itsekin kokeiltava. Helppo tehdä ja yllättävän hyvää! Oikeasti! Lihan puutetta ei edes huomaa ;-) Laitoin piirakkaan aineksia sen mukaan kuin mitä ajattelin mozzarellapiirakkaan tulevan, ohje ei siis ole suoraan otettu mistään. Tosin aika samanlaisiahan nämä mozzarellapiirakkojen ohjeet varmaan tuppaavat olemaan tekijästä riippumatta..:)

1703231.jpg

Mozzarella-tomaatti-pesto -piirakka

Taikina:

100 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä

ripaus suolaa

Marinadi (tomaatille ja mozzarellalle):

1 dl rypsiöljyä tms.

suolaa

mustapippuria

basilikaa

Täyte:

3 tomaattia

1 paketti mozzarellaa

muutama nokare vihreää pestoa

tuoretta basilikaa (koristeluun)

Valmista pohja sekoittamalla vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisäämällä ne pehmeään margariiniin. Sekoita tasaiseksi ja lisää vesi. Korppujauhota ja voitele vuoka halutessasi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja kierittele viipaleet marinadissa ennen vuokaan laittoa. Aseteltuasi mozzarellat ja tomaatit vuokaan, laita pestoa pineninä nokareina sinne tänne täytteen väliin. Paista 200 astetta ja noin 30-40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

1703233.jpg