Huh huh, johan on mennyt aikaa viimeisestä päivityksestäni! Turha kai edes käydä keksimään mitään tekosyitä...kiirettä tosin on ollut ;) Tässä viimeisin tekeleeni, vadelmavaahtotäytteinen synttärikaakku. Kannattaa muuten kokeilla tuota täytettä, se sopii tosin hyvin makean marsipaanin kaveriksi, koska ei ole itsessään niin hirveän makeaa. Tämä kakku on myös gluteeniton!

Marsipaanikakku

Pohja (irtopohjavuokaan):

4 munaa & samanverran gluteenittomia jauhoja ja sokeria

vuoan voiteluun margariinia & glut. jauhoja

kostuttamiseen 0,75 dl maitoa ja 2 tl vaniljajauhetta

Vadelmavaahto (täyte):

200 g pakastevadelmia

1 prk (250 g) maitorahkaa

2,5 dl kuohukermaa

muutama tippa vanilja-aromia (tai pari tl vaniljajauhetta)

0,5 dl (tai oman maun mukaan) sokeria

9 liivatelehteä & tilkka marjamehua (tai esim. vadelmista tullutta mehua)

Päällinen:

1 pötkö keltaista marsipaania

2,5 dl kuohukermaa

strösseleitä yms.

marsipaanin kaulitsemiseen tomusokeria

Valmista ensin pohja. Riko isohkoon juomalasiin kananmunat ja mittaa toiseen vastaavankokoiseen lasiin samanverran sokeria. Kaada munat ja sokeri taikinakulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi samanverran jauhoja kuin mitä laitoit sokeria ja muniakin. Voitele vuoka margariinilla ja käy sen reunat vielä läpi gluteenittomilla jauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min (vahdi, koska paistoaika riippuu paljolti uunista!).

Kun kakku on paistettu ja jäähtynyt, leikkaa se kahteen (tai kolmeen) osaan ja kostuta osat vaniljamaidolla (sekoita maitoon vaniljajauhe). Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. ja laita kakun päällisosa vuoan pohjalle. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valmista täyte: Laita vadelmat tehosekoittimeen, joukkoon voit lisätä pienen määrän sokeria. Sekoita maitorahkaan sokeri ja vaniljaromi. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkaan. Sekoita joukkoon myös soseutetut vadelmat. Ota liivalelehdet vedestä, purista niistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaksi lämmitettyyn mehuun. Jäähdytä nestettä sekoitellen hetken verran ennen kuin lisäät sen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuoassa olevan kakkupohjan päälle ja laita toinen pohja täytteen päälle. Taittele ylimääräiset kelmut reunoilta kanneksi pohjan päälle ja laita koko komeus jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään (tai ainakin muutamaksi tunniksi).

Vaahdota marsipaanin alle tuleva kuohukerma ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Kaulitse marsipaani taikinan tapaan, mutta jauhojen sijaan käytä tomusokeria. Yritä välttää tomusokerin joutumista marsipaanin kaulittavalle puolelle (siis sille, joka on itseesi päin), koska se tuppaa jäädä marsipaanin pinnalle näkyviin. Nosta kaulittu marsipaani varovasti kakun päälle, painele se siihen kevyesti ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Koristele ja syö!