Löysin MeNaiset -lehden nettisivuilta joulua ennen tällaisen kivan pumpernikkeleiden ohjeen. Tänään yritin ohjetta lehden sivuilta jälleen löytää, mutten onnistunut etsinnöissäni. Onneksi olin kuitenkin tulostanut ohjeen jo aiemmin. Pystyin siis keksejä tekemään, mutten voi linkittää alkuperäistä ohjetta tänne. Pieniä muutoksia jouduin alkuperäiseen ohjeeseen hieman tekemään puuttuvien ainesosien vuoksi, joten laitan ohjeen tänne nyt sellaisena kuin miten ne itse tein.

1169697.jpg

Näitä tarvitset (20-25 kpl):

2 kananmunaa

1 1/2 dl tummaa siirappia

1 1/2 dl fariinisokeria

1 dl margariinia

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl korppujauhoja

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl soodaa

1 dl Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta (yhtä hyvin tähän kävisi myös esim. maitorahka tai alkuperäisessä ohjeessa ollut ranskankerma)

1 dl maitoa

Kuorrute: 3-4 dl tomusokeria, yksi kananmunan valkuainen, pari teelusikallista kylmää vettä. Vaaleanpunaista kuorrutetta varten tarvitset muutaman tipan punaista elintarvikeväriä.

Tee näin:

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen rasva koko ajan vatkaten. Valmista vaniljakastike lisäämällä 1 dl maitoa puoleen pussilliseen vaniljakastikejauhetta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä valmis vaniljakastike taikinaan. Laita taikina hetkeksi kovettumaan jääkaappiin.

Kun taikina on valmis, ota siitä pieniä paloja ja taputtele ne leivinpaperoidulle pellille noin 0,5 cm paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi. Paista 175 astetta ja 10 minuuttia (paistoaika voi vaihdella uunista riippuen).

Kun keksit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, valkuainen ja vesi keskenään. Tomusokeria saatat joutua lisäämään, mikäli kuorrute ei vaikuta tarpeeksi jämäkältä (tosin kovaksi kuorrute muuttuu vasta jähmetyttyään). Vaaleanpunaisen kuorrutteen valmistamiseksi lisää valkoiseen kuorrutteeseen muutama tippa punaista elintarvikeväriä.

 1169515.jpg