Sain miekkoseltani lahjaksi Trish Deseinen Haluan Suklaata!  -leivontakirjan. Oli pakko kokeilla heti sieltä yhtä suklaamurotaikinan ohjetta ja tällaista sain aikaiseksi...:) Oli hyvää, mutta aika makeata, jopa minun suuhun.

1070021.jpg

Näitä tarvitset (n. 28 cm vuokaan):

Suklaamurotaikina:

3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl tomusokeria

hyppysellinen suolaa

1 rkl kaakaojauhetta

200 g jääkaappikylmää leivontamargariinia pieninä paloina

2 keltuaista

1 rkl vettä

Täyte:

1 liivatelehti

1 rkl kiehuvaa vettä (liivatteelle)

150 g valkoista suklaata

1 keltuainen

2 dl kuohukermaa

Koristelu:

Koristella voit niin kuin haluat, itse käytin tuoreita mansikoita, sitruunamelissaa, rouhittua valkosuklaata ja helmiäiskuulia.

Tee näin:

Suklaamurotaikina: Aloita pilkkomalla kylmä margariini pieniksi paloiksi. Mittaa sen jälkeen kaikki aineet paitsi keltuaiset ja vesi kulhoon ja nypi ne murumaiseksi seokseksi. Vatkaa keltuaiset ja vesi kevyesti keskenään. Tee taikinaan syvennys ja kaada muna-vesiseos sinne, sekoita tasaiseksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä. Kun taikina on paistovalmis, painele se voidellun vuuan pohjalle ja reunoille. Laita taikinalle kevyesi foliota, jolle laita runsaasti esim. kuivattuja herneitä tai jotakin muuta vastaavaa uunin kestävää painoksi (taikinalle on tärkeää laittaa jokin paino, sillä muuten piirakka voi tulla uunista ilman täytesyvennystä). Paista 175 astetta ja 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, poista herneet ja folio ennen täytteen lisäämistä.

Täyte: Pane liivatelehti likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja anna pehmetä noin 5 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hiukan. Liuota pehmennyt liivatelehti ruokalusikalliseen vettä ja vatkaa seos kevyesti keltuaisen kanssa sekaisin. Sekoita keltuaiseos suklaan joukkoon ja anna jäähtyä kunnolla. Vaahdota kerma ja sekoita se suklaaseokseen. Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin.

Koristelu: Koristeeksi keksin laittaa täytekakusta ylijääneet tuoreet mansikat, jotka dippasin puoliksi suklaaseen. Täytteen pinnalle olen ruohinut hieman valkosuklaata. Lisänä helmiäsikuulia ja sitruunamelissaa.