Kaikkihan tykkäävät fetasta, right? Tämä salaatti helppo ja nopea tehdä ja lisäksi se on pastan ansiosta melko ruokaisa. Sopii siis hyvin evääksi, illanistujaisten tarjottavaksi tai pieneen nälkään. Salaatti ei kaipaa erillistä salaatinkastikettakaan sillä salaatin salaisuus, öljymarinointi, hoitaa sen puolen. Saatan käyttää tätä tehdessäni joka kerta hieman eri aineksia, mutta pääpiirteissään salaatista tulee makoisaa alla olevien ainesten mukaan tehtynä.

  981729.jpg  981639.jpg 

Ainekset:

1 ruukku salaattia                               1 pieni sipuli tai puolikas iso

kirsikkatomaatteja                             1 pkt Apetina feta-snack aurinkokuivattu tomaatti

puolikas kurkku                                 1 pkt Apetina feta-snack vihreä oliivi

puolikas paprika                                pastaa (esim. penne rigate)

Mausteet: mustapippuri, basilika (tuore tai kuivattu)

Riippuen makumieltymyksistäsi, saatat tarvita myös valkosipulikrutonkeja, sekä vihreää pestoa & öljyä

Tee näin:

Aloita laittamalla pasta kiehumaan (lisää veteen öljyä, mutta älä mausteita), sekä pesemällä ja pilkkomalla salaatti kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit, sekä leikkaa kurkku ja paprika paloiksi ja lisää salaatin joukkoon. Sipulista saa "näyttävämmän" mikäli leikkaat sen ensin renkaiksi, jonka jälkeen puolitat renkaat ja lisäät salaatin joukkoon (älä siis pilko silpulia pieniksi paloiksi).

Fetana käytän yleensä Atrian Apetina feta-snack -rasioita, koska niissä feta on valmiiksi marinoituna ja bonuksena tulee oliiveja sekä aurinkokuivattua tomaattia (näin vältyt ostamasta oliivi- ja aurinkokuivattutomaattipurkkeja erikseen, mikäli et niitä hirveämmin muussa ruuanlaitossa yleensä tarvitse). Kun lisäät fetan salaattiin, kaada samalla toisesta rasiasta myös öljyt perään (tämä on tärkeää, koska öljy maustaa salaatin!) Jos kuitenkin päädyt käyttämään jotain marinoimatonta fetaa, kannattaa sille tehdä marinadi esimerkiksi käyttämällä seuraavia aineita: rypsi-/oliiviöljy, basilika, mustapippuri, ripaus suolaa & sokeria, sekä loraus balsamicoa (jos siitä tykkäät).

Kun pasta on valmis, huuhtele sitä kylmällä vedellä (tämän takia mausteita ei kannattanut lisätä keittovaiheessa) niin kauan, kunnes pasta on käsin koskettaessa viileää. Nyt voit lisätä haluamasi mausteet, esim. suolaa ja mustapippuria. Pastallekin voi halutessaan myös tehdä kivan marinadin esimerkiksi seuraavasti: sekoita teelusikallinen vihreää pestoa puoleen desilitraan öljyä ja lisää seos pastan joukkoon.

Anna salaatille vielä viimeinen "pöyhennys" ja lisää tämän jälkeen halutessasi vielä esimerkiksi valkosipulikrutonkeja päälle koristeeksi. Ja eikun syömään...:)