Jääkaappi tyhjänä ja hirveästi teki mieli jotain mutusteltavaa. Mieluiten makeaa. Jotain hyvää oli siis ryhdyttävä leipomaan ja muffinsseja päädyin tekemään, vaikkei aineksia pahemmin ollut (maitoakin ainoastaan desin verran, riitti siis juuri ja juuri!). Onneksi kaapin perältä löytyi sentään puoliksi syöty valkosuklaalevy, jotta sain muffinsseihini edes jotain särmää ;)
Näitä tarvitset (n. 15 kpl):
100 g margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl fariini/tavallista sokeria
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
15 palaa valkosuklaata
Koristeluun:
n. 50 g sulatettua valkosuklaata
sokerikuulia
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua. Lisää kuiva-aineseosta (siivilöi) vaahtoon vuorotellen rasva-maitoseoksen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Laita 15 paperivuokaa pellille ja täytä ne melkein täyteen asti (noin 3/4 vuoasta). Paina jokaiseen vuokaan yksi valkosuklaapala (kaksikin voi toki laittaa, minulla vaan ei sattunut olemaan suklaata enempää). Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kun muffinit ovat jäähtyneet, sulata valkosuklaata ja levitä jokaisen muffinit päälle ohuelti. Lisää halutessasi vielä esim. sokerikuulia tms.
Muffinssit menossa uuniin.
Kommentit