Jep. Tällä kuivakakulla on jopa nimi, Hermanni. Poikaystäväni sai sen huumorimielessä synttärilahjaksi, mutta sen "hoitajaksi" pääsin tietenkin minä :) Hermannin mukana tuli lappunen, jossa kerrottiin sen olevan ystävyyskakku, joka ei ole ostettavissa, ainoastaan saatavissa. Hermanni on siis taikinajuuri ja se valmistuu alle kymmenessä päivässä. Lyhyesti kerrottuna taikinajuuren hoitamiseen liittyy päivittäistä sekoittelua ja kahtena päivänä sokerin, vehnäjauhojen ja maidon lisäämistä. Helppo homma siis. Kahdeksantena päivänä taikinajuuri tulee leipoa kuivakakuksi. Huomasin, etten omista edes kuivakakkuvuokaa, joten minun oli leivottava Hermanni tavalliseen irtopohjavuokaan. Päälle laitoin suklaaganachea (joka epäilyistäni huolimatta onnistui hyvin!).

1297576.jpg

Ystävyyskakku Hermanni

1 taikinajuuri (tosin kaipa tämän kuivakakun voi tehdä ilmankin sitä..?)

2,5 dl sokeria

150 pehmeää voita

3 munaa

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

50 g pähkinärouhetta

Päälle:

150 g suklaata

1,5 dl kuohukermaa

nokare margariinia

Hermanni oli melko helppo leipoa. Sekoitin ensin voin ja sokerin keskenään, johon sitten lisäsin taikinajuuren. Tämän jälkeen sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin niitä munien kanssa taikinan sekaan vuorotellen. Uuniin alatasolle noin 45-50 minuutiksi 170 asteeseen. Kun kakku oli jäähtynyt valmistin suklaaganachen kuumentamalla ensin kerman hyöryäväksi (muttei kiehuvaksi!) ja sulattamalla siihen paloitellun suklaan ja nokareen voita. Suklaaganachea kannattaa sekoitella liedellä ahkeraan ja varoa ettei kerma pääse liian kuumaksi.